Cheese, Pears, and History in a Proverb von Massimo Montanari

CHF 35.50 inkl. MwSt.
ISBN: 978-0-231-15251-8
Einband: Kartonierter Einband (Kt)
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"Do not let the peasant know how good cheese is with pears" goes the old saying. Intrigued by these words and their portent, Massimo Montanari unravels their origin and utility. Perusing archival cookbooks, agricultural and dietary treatises, literary works, and anthologies of beloved sayings, he finds in the nobility's demanding palates and delicate stomachs a compelling recipe for social conduct.

"Do not let the peasant know how good cheese is with pears" goes the old saying. Intrigued by these words and their portent, Massimo Montanari unravels their origin and utility. Perusing archival cookbooks, agricultural and dietary treatises, literary works, and anthologies of beloved sayings, he finds in the nobility's demanding palates and delicate stomachs a compelling recipe for social conduct.

AutorMontanari, Massimo / Brombert, Beth A. (Übers.)
EinbandKartonierter Einband (Kt)
Erscheinungsjahr2012
Seitenangabe128 S.
LieferstatusFolgt in ca. 15 Arbeitstagen
AusgabekennzeichenEnglisch
MasseH20.4 cm x B13.1 cm x D1.0 cm 178 g
ReiheArts and Traditions of the Table: Perspectives on Culinary History
VerlagColumbia University Press

Über den Autor Massimo Montanari

Massimo Montanari, 1949 geboren, unterrichtet Geschichte des Mittelalters an der Universität von Bologna, wo er den Studiengang ''Geschichte und Kultur der Ernährung'' leitet. Der Historiker gilt als hervorragender Spezialist für europäische Ernährungsgeschichte.

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